Over De Witte Lietaer Home

#63172b

Vlaanderen, bakermat van textiel

Vlaanderen is sinds eeuwen de bakermat van textiel. In de gouden driehoek Brugge, Ieper, Gent ontwikkelde zich sind de middeleeuwen een bruisende textielindustrie. Vlaams textiel werd zo de kwaliteitsreferentie over de hele wereld. Deze historische expertise zit verweven in elke collectie van De Witte Lietaer.

Vlaanderen, bakermat van textiel

Vlaanderen is sinds eeuwen de bakermat van textiel. In de gouden driehoek Brugge, Ieper, Gent ontwikkelde zich sind de middeleeuwen een bruisende textielindustrie. Vlaams textiel werd zo de kwaliteitsreferentie over de hele wereld. Deze historische expertise zit verweven in elke collectie van De Witte Lietaer.

Betaalbare luxe

Topkwaliteit tegen een betaalbare prijs, daarvoor staat De Witte Lietaer.

 

Voor ons huislinnen maken we steeds gebruik van de beste en meest duurzame materialen. Het langvezelig gekamd katoen zorgt ervoor dat uw bed-en badlinnen extra zacht aanvoelt, terwijl de kleuren nog beter uitkomen dankzij de diepere glans.

 

Onze expertise en wereldwijde schaalvoordelen zorgen ervoor dat wij dit alles kunnen aanbieden tegen zeer competitieve prijzen. 

 

De Witte Lietaer staat zo garant voor betaalbare luxe.

Duurzaam linnen

Bij De Witte Lietaer hechten we veel waarde aan het creëren van een positieve impact op mens en planeet. 

 

Ons huislinnen heeft een langere levensduur dankzij een zorgvuldige materiaalkeuze. Uiteraard beschikken we over de vereiste standaardcertificaten, zoals Oeko-Tex 100, maar gaan we nog enkele stappen verder met het Made in Green-label en het SteP-certificaat. Zo weet u dat wat u koopt bij ons steeds in de best mogelijke omstandigheden wordt gemaakt.

 

We vinden het belangrijk om voor de mensen en de maatschappij om ons heen te zorgen. Daarom investeren we actief in sociale initiatieven zoals lokale sportclubs en jeugdverenigingen, maar ook in verschillende liefdadigheidsdoelen.

 

Meer info gewenst? Lees ons Corporate Social Responsability Report.

 

Tijdloos Belgisch design

De Witte Lietaer is een kwaliteitslabel eerder dan een fashion brand. Vertrekkend vanuit kwaliteit laten we met De Witte Lietaer verschillende stijlen aan bod komen. 

 

Binnen onze collecties vind je zowel tijdloos elegante designs als ook meer gedurfde en trendsettende ontwerpen. Onze in-house Belgische ontwerpers weten als geen ander onze historie te verbinden met de toekomst.

 

Zoekt u eerder een klassieker design of heeft u het meer voor extravagant, De Witte Lietaer serveert het u allemaal. 

Sinds 1898

Een eeuwenlange geschiedenis gaat ons vooraf...

 

Vanaf 1898 hebben vele generaties hard gewerkt om De Witte Lietaer te maken tot wat het vandaag is. Een textielbedrijf dat bekend staat om zijn kwaliteitsproducten, knowhow en passie met als resultaat de mooiste huislinnencollecties.

 

Ons verhaal begon meer dan 125 jaar geleden aan de oevers van de Leie, waar vlas werd beschouwd als een schat. Vandaag de dag floreren we nog steeds op dezelfde locatie, waar we traditioneel vakmanschap combineren met moderne innovatie...

 

Maak ook jij reeds deel uit van ons verhaal? 

Onze collecties

Ontdek onze gevarëerde collecties aan huislinnen...

 

De "Luxury Collection" is ons paradepaardje. Al meer dan 100 jaar is het de originele identiteit van ons merk. Luxury staat voor een superieure collectie van huishoudlinnen waarbij we elk kwaliteitsaspect naar een nog hoger niveau tillen. Zo opteren we o.a. voor langvezelig gekamd katoen, een hogere grammage en luxueuze afwerking. Je kiest dus voor het neusje van de zalm.

 

 

De "Smart Collectie" is in het leven geroepen om ons merk kenbaar te maken bij het grote publiek. Het is een collectie van huistextiel waarbij we onze hoge eisen stellen voor kwaliteit, grondstoffen, afwerking,... Alleen zorgen we dat het prijskaartje daar niet onder gaat lijden. Voor een haalbare prijs koop je dus onze producten van een bovengemiddelde kwaliteit. 

“Onze kwaliteit zit verweven in elk product ”