Nieuws | De Witte Lietaer Home

#63172b

Little help?

Tips & Tricks

Little help?

Tips & Tricks

Frequently asked

Questions

Wat is het verschil tussen enkeldraads en getwijnd garen?

ENKELDRAADS GAREN
Enkeldraads garen is garen samengesteld uit vezels die bij mekaar gehouden worden door een kleine hoeveelheid twijning; of zijn fijne draden samengehouden met of zonder twijn, of smalle stroken van materiaal; of kunstmatig gemaakte hoeveelheid gebundelde draden met voldoende dikte om te gebruiken als garen (enkeldraads). Enkeldraads garen van het gesponnen type, samengesteld uit veel korte vezels vereisen ook twijning.

GETWIJND GAREN
Nadat garen gesponnen werd, is het niet sterk genoeg om te verwerken in meubelstoffen, gordijnen, bad, bed, tafel - of keukenlinnen. In veel gevallen worden draden samen getwijnd om het garen sterker te maken. Deze getwijnde draden worden gebruikt als basis voor de stoffen. Getwijnde garens zorgen voor een sterker eindproduct, dat duurzamer is dan enkeldraads geweven producten.

Wat is gekamd katoen/garen?

Bij gekamde garens is er na het kaarden een bijkomende processtap bij die ervoor zorgt dat:
- Korte vezels verwijderd worden
- De vezels mooier evenwijdig liggen dan bij enkel kaarden

Deze eigenschappen zorgen voor een beter eindproduct:
- Zachter en gelijker
- Meer glans en mooiere kleuren
- Meer absorberend
- Minder pluizen
- Duurzamer

Wat is het verschil tussen reactief en indanthrene geverfd garen?

Indanthrene geverfde stoffen zijn geschikt voor intensief gebruik en hebben een uitstekend kleurenbehoud. Maximum bescherming voor licht, wassen en bleken.
Reactief geverfde stoffen geven een goede bescherming tegen licht, maar kunnen niet gebleekt worden en zijn niet bestand tegen chloor.

Is er een minimum bestellingshoeveelheid?

Er is geen minimum bestellingshoeveelheid voor producten die leverbaar zijn uit stock. In onze online catalogus vindt u al onze stockproducten terug.
Er is een minimumbestelhoeveelheid voor op-maat-gemaakte producten. Contacteer onze verkoopafdeling voor meer informatie.

Wat is perkaal bedlinnen?

Katoen perkaal heeft een minimum aantal counts van 200 per inch.
Perkaal wijst dus op een weefdichtheid en garenfijnheid die hoger ligt dan bij gewoon katoen (waar 144 counts per inch verwerkt zijn).

Wat zijn de verschillende types vulling die beschikbaar zijn voor een donsdeken?

- Polyester holle vezel
- Veren van eenden
- Veren van ganzen


- Polyester holle vezel
De holle vezels zorgen voor een licht, comfortabel en warm donsdeken dat voldoende bescherming biedt door de luchtlagen in de vezels.
Een polyester donsdeken is ook makkelijk te onderhouden en goedkoper dan een deken met veren. Bovendien zijn ze anti-allergisch.

- Veren van eenden
Veren van eenden zijn groter dan veren van ganzen en zorgen voor meer isolatie en warmte. Zowel veren van eend als dons, zorgen voor goede ventilatie.

Wat is het verschil tussen 100% katoen en 50% polyester/50% katoen bedlinnen?

50% katoen - 50% polyester bedlinnen
Is duurzamer dankzij de polyester vezel, is minder duur dan 100 % katoen bedlinnen, gemakkelijk te onderhouden en krimpt minder.
100% katoen
Katoen heeft een goede vochtabsorptie.